........................................

Premium Blogger Themes - Starting From $10
#Post Title #Post Title #Post Title

BODY WORLDS GÜNLÜĞÜ..




Aranızda Body Worldse gideniniz ya da gitmeyeniniz var mı bilmiyorum ama. Bence gitmeyenler varsa mutlaka gitmeli derim. Konuyla ilgili olun ya da olmayın en azından kendi bedeninizi tanımak için çok önemli bir sergi bence. Asında benim  gitmem de biraz gecikti diyebilirim ama bir fırsatını bulunca toplanıp gidiveRDİK. Hatta geçen haftanın en soğuk gününü seçmişizde güzel güzel donduk.
Neler mi gördük Body Worlds te? Neler görmedik ki! Daha rahme düşen bir mercimek tanesinden, gençliğine, yaşlıılığına kadar bütün insanoğlunun hayat döngüsü diyebilirim aslında. At, zürafa gibi bazı memeliler de vardı gerçi. Hele ki yapım aşamaları daha da heyecanlandırıcı bence. 200’ü aşkın insan örneğinin özel bir plastinasyon tekniğiyle hazırlanmış ve gözler önüne sunulmuş hali gerçekten çok etkileyiciydi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde 30 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilen sergi, Türkiyede de açıldığı günden beri yaklaşık 250.000 kişi sergiye gitmiş. Bu nedenle sergi tarihlerinin uzatılacağı gündemdeydi en son.
Daha fazla söze gerek yok aslında gidilip gezilmesi, gezilip görülmesi gereken sergilerden biri. Sanatsal sergilerden çok daha farklı ve etkileyici. Unutulmaması gerekir ki orada gördüğününz her şey gerçek ve o insanlar bir zamanlar sizin biziim gibi hayattalardı. Biraz ürkütücü değil mi? Neyse sergi Karaköy Antrepo No:3 te. Herkese ii akşamlar..
                                                                                                   SheJJ(:                                                                                     

Leave a Reply